IZJAVA O VARSTVU OSEBNIH PODATKOV

INFORMACIJA V SKLADU S 13., 14. ČLENOM SPLOŠNE UREDBE O VARSTVU PODATKOV

Varstvo vaših osebnih podatkov in podatkov o podjetju jemljemo zelo resno in se trudimo uporabo naših storitev narediti kar se da varno. Zavezujemo se, da bomo upoštevali zakonska določila o varstvu osebnih podatkov. Izjava o varstvu osebnih podatkov opisuje, katere podatke od vas pridobimo in uporabljamo, v kakšne namene to naredimo ter kako varujemo vaše podatke.

Kazalo vsebine

  1. Področje veljavnosti
  2. Kateri podatki se beležijo
  3. Piškotki in spletno sledenje
  4. Merjenje dejavnikov s pomočjo Facebookovega piksla
  5. Sharing (deljenje)
  6. Uporaba podatkov
  7. Varnost podatkov in posredovanje
  8. Vaše z varstvom podatkov povezane pravice in kontakt

1. Področje veljavnosti

Ta izjava velja za spletno stran na naslovu www.organic.plus. Upoštevajte, da ta spletna stran napoti na druge spletne strani Cashback World tudi uporabnike tistih drugih držav, za katere bi lahko veljala odstopajoča določila glede varstva osebnih podatkov.

Za varstvo podatkov je odgovorno podjetje

mWS myWorld Solutions AG
Grazbachgasse 87-93,
A-8010 Graz
Telefon: +43(0) 316 / 70 77 700
E-pošta: service@organic.plus

Pooblaščenec za varstvo podatkov je

Peter Oskar Miller
HXS GmbH
Millergasse 3
1060 Wien
data.protection@myworld.com

Tekom nadaljnjega razvoja naših spletnih strani se lahko zgodi, da bodo za izboljšanje naših storitev potrebne dopolnitve te Izjave o varstvu osebnih podatkov. V tem primeru vas bomo o tem predhodno obvestili in vsekakor pridobili vaše posebno soglasje.

2. Kateri podatki se beležijo

Med osebne podatke in podatke o podjetju, ki jih mi obdelujemo o vas, sodijo vse tiste navedbe o osebnih ali stvarnih razmerah, ki jih prejmemo od vas tekom vašega naročila v trgovini Organic+ in ki vam jih lahko pripišemo posredno ali neposredno. To so vaša številka člana, popolno ime, telefonska števila, e-poštni naslov, koda države in naslov za dostavo.

3. Piškotki in spletno sledenje

Naše spletne strani uporabljajo t.i. piškotke (Cookies), to so majhne besedilne datoteke, ki se naložijo na vašem računalniku in omogočajo ponovno uporabo. Namen piškotkov je, da vam omogočijo prijavo v naše storitve in prikaz na spletu prilagodijo vam.

Del naše spletne ponudbe lahko uporabljate tudi brez registracije oz. prijave. Tudi v tem primeru se določene informacije beležijo samodejno, da zberemo statistične podatke o uporabi in učinkovitosti naše spletne ponudbe ter da to prilagodimo potrebam naših uporabnikov. S tem zbiramo in obdelujemo informacije o vašem IP-naslovu, času in trajanju vašega obiska, število obiskov, uporabo obrazcev, nastavitve iskanja, pogled prikaza, nastavitve za priljubljene stvari na naši spletni strani. Trajanje pomnjenja piškotkov je različno. Pretežno uporabljamo piškotke, ki se po koncu vašega obiska na naši spletni strani samodejno izbrišejo (tako imenovani »Session-Cookies«). Zabeležimo vsak dostop do naše spletne strani in vsako odpiranje katere od na spletni strani naloženih datotek. Piškotki, ki smo jih določili, služijo izključno za obveščanje nas, za analizo zbranih informacij, obdeluje pa jih mWS myWorld Solutions AG.

Za evidentiranje vašega obnašanja med uporabo na naši spletni strani uporabljamo JavaScript, da bi naše spletne storitve lahko prilagodili potrebam uporabnikov. Pri tem izsledimo vrsto vašega brskalnika, lokacijo, čas in trajanje uporabe, URL in oznako strani ter spletno stran, ki je napotila. Evidentiranje teh podatkov lahko odklonite tako, da deaktivirate JavaScript neposredno prek vašega spletnega brskalnika.

Ob tem uporabljamo še naslednja orodja:

Google Analytics

Gre za orodje za spletno analizo podjetja Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043 ZDA (v nadaljevanju »Google«), za beleženje vaših spletnih aktivnosti na naši strani in ugotavljanje, koliko uporabnikov nas obišče na spletu ter katere vsebine naše spletne strani si kako pogosto ogledate. Analiza poteka anonimno. Piškotki orodja Google Analytics (gat_UA-102544931-1: Google Analytics Universal Tracking,_ga: Google Analytics Universal Tracking, __gid: Google Analytics Universal Tracking) so – vključno z Google Analytics Tool Anonymous IP-naslov in podatki o uporabi – praviloma posredovani na Googlov strežnik v ZDA in se tam shranijo. Več informacij o tem najdete na https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=de. Google Analytics nudi na https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de možnost, da beleženje podatkov zavrnete.

Google AdWords

Služi za zapisovanje obiskov spletne strani v reklamne namene (remarketing oz. ponovno trženje) v Google in v Display Network (prikazno omrežje). Vaš brskalnik shrani ob obisku spletne strani piškotke (IDE: Google AdWords Cookie), ki omogočajo, da vas ponovno prepozna kot obiskovalca, ko odprete spletne strani, ki so del Googlove reklamne mreže. Na teh straneh se vam kot obiskovalcu lahko nato predstavijo oglasi, ki se nanašajo na vsebine, ki ste jih pred tem priklicali na drugih spletnih straneh, ki uporabljajo Googlovo funkcijo ponovnega trženja. Evidentiranje podatkov s strani Google AdWords lahko zavrnete na spletni strani http://www.google.com/settings/ads.

Conversion Tracking orodja Google AdWords

Z njim izdelujemo statistike Conversion, ki merijo učinkovitost naše spletne reklamne kampanje. Piškotek za Conversion-Tracking (IDE: Google AdWords Cookie) namesti, če uporabnik klikne na oglas, ki ga je vklopil Google. Skladno z Googlovimi določili o varstvu podatkov se ne obdelujejo nobeni osebni podatki in podatki o podjetju. Če nočete sodelovati pri sledenju, lahko tej uporabi ugovarjate tako, da deaktivirate piškotek za Google Conversion-Tracking preko nastavitev za uporabo na vašem spletnem brskalniku.

Ob v uporabljenih orodjih za analiziranje opisanih piškotkih se uporabljajo še naslednji piškotki:

Piškotek

Domena

Namen/Funkcija

form_key

mWS myWorld Solutions AG

Shrani naključno ustvarjen ključ, ki se uporablja za preprečevanje ponarejenih zahtev.

mage-cache-sessid

mWS myWorld Solutions AG

Piškotek, ki v brskalniku omogoča predpomnjenje vsebin, da se lahko strani hitreje naložijo.

mage-cache-storage

mWS myWorld Solutions AG

Piškotek, ki v brskalniku omogoča predpomnjenje vsebin, da se lahko strani hitreje naložijo.

mage-cache-storage-section-invalidation

mWS myWorld Solutions AG

Piškotek, ki v brskalniku omogoča predpomnjenje vsebin, da se lahko strani hitreje naložijo.

mage-messages

mWS myWorld Solutions AG

Piškotek, ki se uporablja za posredovanje sporočil.

mage-translation-file-version

mWS myWorld Solutions AG

Piškotek, ki podpira prevod vsebin v drug jezik.

mage-translation-storage

mWS myWorld Solutions AG

Piškotek, ki podpira prevod vsebin v drug jezik.

product_data_storage

mWS myWorld Solutions AG

Piškotek, ki v brskalniku omogoča predpomnjenje podatkov o izdelku, da se lahko strani hitreje naložijo.

recently_compared_product

mWS myWorld Solutions AG

Izdelki, ki jih je uporabnik nazadnje primerjal.

recently_compared_product_previous

mWS myWorld Solutions AG

Izdelki, ki jih je uporabnik pred kratkim primerjal.

recently_viewed_product

mWS myWorld Solutions AG

Izdelki, ki jih je uporabnik nazadnje gledal.

recently_viewed_product_previous

mWS myWorld Solutions AG

Izdelki, ki jih je uporabnik pred kratkim primerjal.

store

mWS myWorld Solutions AG

Izbira videza in jezika, ki jo izvede uporabnik.


Upoštevajte, da običajni spletni brskalniki sprejemajo piškotke skladno s standardnimi nastavitvami. Brskalnik lahko nastavite tudi tako, da zavrnete vse ali določene piškotke, ali pa da ste pred prejemom novega piškotka o tem obveščeni. Večina brskalnikov navodila za to nudi pod točko »Pomoč« v meniju. Tam tudi izveste, kako lahko izbrišete že prejete piškotke.

Upoštevajte, da morda ne boste mogli uporabljati vseh funkcij naših spletnih strani, če ne boste omogočili sprejemanja posameznega ali vseh piškotkov. Z uporabo naše spletne strani oz. po potrebi s soglasjem, ki ga pridobimo posebej, se šteje, da soglašate z uporabo zgoraj navedenih piškotkov in orodij.

4. Merjenje dejavnikov s pomočjo Facebookovega piksla

Z vašim soglasjem v okviru našega nastopa na spletu uporabljamo »Facebookov piksel« (fr: Facebookov piškotek za identifikacijo Opt-Out) družbe Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, ZDA (v nadaljevanju »Facebook«). Gre za piškotek, torej majhno besedilno datoteko, ki se naloži na vašem računalniku in omogoča ponovno uporabo. Z njegovo pomočjo se lahko sledi dejavnostim uporabnikov, potem ko so ti videli ali kliknili oglas na Facebooku. S tem lahko evidentiramo učinkovitost oglasov na Facebooku v statistične namene in v namene tržne analize. Na tej strani pridobljeni podatki so za nas anonimni, torej ne nudijo sklepanj glede identitete uporabnikov. Seveda pa Facebook te podatke shrani in obdela, tako da je možna povezava s posameznim profilom uporabnika ter lahko Facebook podatke uporablja v lastne oglaševalske namene skladno s Facebookovo smernico glede uporabe podatkov (https://www.facebook.com/about/privacy/). Facebooku in njegovim partnerjem lahko omogočite vklop oglasov na in izven Facebooka. Nadalje se lahko v ta namen na vaš računalnik shrani piškotek. Z uporabo spletne strani se strinjate z uporabo piksla za dejavnost uporabnikov.

5. Sharing (deljenje)

Na spletni strani so integrirani gumbi za deljenje socialnih omrežij Twitter Inc., 795 Folsom St., Suite 600, San Francisco, CA 94107, ZDA, Facebook,1601 South California Avenue, Palo Alto, CA 94304, ZDA, Pinterest Inc., 808 Brannan Street, San Francisco, CA 94103, ZDA ter storitev za sporočanje eyetime International Limited, 40 Bank Street London E14 5NR, UK in WhatsApp Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, California 94025, ZDA.

Vsi gumbi za deljenje so prilagojeni skladno z varstvom podatkov. Šele ko pritisnete na posamezni »Share Button« (gumb za deljenje) na tej spletni strani (in samo takrat), se vzpostavi neposredna povezava med vašim brskalnikom in strežnikom upravitelja posameznega socialnega omrežja. Po navedbah upravljavcev navedenih socialnih omrežij se brez klika na posamezni gumb za deljenje ne pridobivajo nobeni osebni podatki in podatki o podjetju iz socialnih omrežij, če niste prijavljeni v to socialno omrežje. Tovrstni podatki, med drugim tudi IP-naslov, se pridobijo in obdelajo samo pri prijavljenih članih. Če ne želite uvrstitve obiska na naši spletni strani v vaš posamezni uporabniški račun socialnega omrežja, se odjavite iz uporabniškega računa posameznega socialnega omrežja.

Na tem mestu opozarjamo, da kot ponudnik spletne strani nismo obveščeni o vsebini posredovanih podatkov ter njihovi uporabi s strani socialnih omrežij. Nadaljnje informacije glede uporabe podatkov s strani socialnih omrežij najdete v izjavah o varstvu podatkov navedenih socialnih omrežij.

6. Uporaba podatkov

Vaše osebne podatke in podatke o podjetju uporabljamo izključno ob upoštevanju zakonskih določil. Osebne podatke in podatke o podjetju, ki nam jih posredujete v okviru nakupa na naši spletni strani, evidentiramo in obdelujemo izključno v okviru izpolnjevanja naših pogodbenih dolžnosti do vas (6. člen, 1. odst. Splošne uredbe o varstvu podatkov). Če nam teh podatkov ne daste na razpolago, z vami ne moremo skleniti pogodbe. Ob tem vaše podatke uporabljamo v kolikor obstaja zakonska obveznost (6. člen, 1. odst. Splošne uredbe o varstvu podatkov). Poleg tega uporabljamo vaše osebne podatke samo v primerih ter v obsegu, za katere izdate svoje soglasje (6. člen, 1. odst. Splošne uredbe o varstvu podatkov).

Vaše podatke tako uporabljamo na primer za komunikacijo z vami, da lahko preverimo vašo identiteto in vam lahko ponudimo vaše interno področje na naši spletni strani, da lahko obdelujemo vaša povpraševanja in naročila ter vam damo na razpolago naše storitve. Nadalje vaše podatke uporabljamo za določanje in dodeljevanje ugodnosti pri nakupu, ki vam pripadajo iz sodelovanja v Cashback World programu ter za izdelavo računa razpona. Če ste nam dali posebno soglasje, uporabljamo vaše podatke tudi v okviru soglasja, npr. tudi za obveščanje o ponudbah in akcijah naših partnerskih podjetij in naših B2B. To soglasje lahko kadar koli prekličete, pri čemer nadaljnja obdelava zaradi preklica v prihodnje ni več mogoča.

Vaše osebne podatke shranjujemo tako dolgo, dokler imamo z vami vzpostavljen poslovni odnos in ob tem v kolikor za to obstajajo zakonsko normirani daljši roki shranjevanja ali te podatke potrebujemo v okviru upravnega postopka.

7. Varnost podatkov in posredovanje

Za zaščito vaših podatkov med drugim uporabljamo kodiranje prenosa podatkov (kodiranje SSL), požarne zidove (Firewalls), programe za zaščito pred vdori hekerjev in druge varnostne ukrepe skladno s trenutnimi tehničnimi zmogljivostmi. Pri komunikaciji po elektronski pošti lahko varnost podatkov zagotovimo samo skladno s trenutno najnaprednejšo tehnologijo.

Vaši osebni podatki in podatki o podjetju se načelno uporabljajo s strani družbe mWS myWorld Solutions AG kot pogodbenega partnerja in odgovornega za obdelavo. Vaši osebni podatki in podatki o podjetju se lahko posredujejo/prepustijo, kot je navedeno v nadaljevanju, določenim ponudnikom storitev ter drugim družbam skupine myWorld.

Zagotavljamo, da bomo te ponudnike storitev oz. obdelav izbrali skrbno, da bi zagotovili zakonito in varno obdelavo podatkov. Ob tem smo te ponudnike obdelav obvezali k namenski rabi vaših osebnih podatkov in podatkov o podjetju samo po naših pisnih navodilih ter skladno z določili avstrijske in evropske zakonodaje glede varstva osebnih podatkov. Nadaljnja uporaba podatkov teh ponudnikov obdelav je izključena.

Ob tem vaše osebne podatke in podatke o podjetju ob zagotavljanju potrebnih ukrepov za varstvo podatkov posredujemo znotraj skupine myWorld, v kolikor je to potrebno zaradi obračunavanja članskih ugodnosti, ki izhajajo iz nakupa na naši spletni strani. Družbe skupine myWorld so do nas prav tako zavezane k vsakokrat določeni namenski rabi vaših osebnih podatkov in podatkov o podjetju ter skladno z določili avstrijske in evropske zakonodaje glede varstva osebnih podatkov.

Skupina myWorld je dejavna na mednarodni ravni. Naše poslovanje, strukture upravljanja in tehnična infrastruktura segajo čez državne meje. Vaše osebne podatke in podatke o podjetju zato, v kolikor je to potrebno za obračunavanje članskih ugodnosti, ki izhajajo iz nakupa na naši spletni strani, posredujemo tudi drugim družbam skupine myWorld v tujino. Za posredovanje vaših osebnih podatkov in podatkov o podjetju v države članice Evropskega gospodarskega prostora, Švico in druge države z ustrezno ravnjo varstva podatkov ni potrebno dodatno soglasje ali upravno dovoljenje. Če pa bodo vaši osebni podatki in podatki o podjetju posredovani v druge, razen pravkar navedenih držav, vas bomo o tem obvestili in seveda upoštevali veljavne z varstvom podatkov povezane predpise, predvideli ustrezne garancije in poskrbeli za uveljavitev vaših pravic in pravnih ukazov. Vaših osebnih podatkov in podatkov o podjetju ne bomo posredovali drugim osebam, kot pa zgoraj navedenim ponudnikom storitev in družbam skupine myWorld, razen če ste nam za to dali soglasje ali za to obstajajo pravne obveznosti..

8. Vaše z varstvom podatkov povezane pravice in kontakt

Imate pravico, da od nas pridobite informacije o osebnih podatkih, ki so se obdelali o vas, ter lahko zahtevate njihov popravek, brisanje ali omejitev obdelave. Nadalje imate pravico do nasprotovanja in pravico do prenosa podatkov (to pomeni, da imate pravico podatke prejeti v strukturiranem, običajnem in strojno berljivem formatu).

Če menite, da obdelava vaših osebnih podatkov krši Splošno uredbo EU o varstvu podatkov, se imate pravico pritožiti pri Informacijskem pooblaščencu ali pri nadzornem organu druge države članice EU.

Če uporaba vaših osebnih podatkov oz. podatkov o podjetju na tej spletni strani temelji na vašem soglasju, lahko to soglasje za obdelavo vaših uporabljenih osebnih podatkov in podatkov o podjetju kadarkoli prekličete za v prihodnje brez navedbe razlogov. Posledica tovrstnega preklica je prepoved nadaljnje uporabe osebnih podatkov. Preklic je v tem primeru treba poslati v pisni obliki (s pismom, po faksu ali e-pošti) na naslednji naslov:

mWS myWorld Solutions AG
Grazbachgasse 87-93,
8010 Graz, Österreich
Faks: +43(0) 316 / 70 77 444
E-pošta: service@organic.plus