IZJAVA O ZAŠTITI PODATAKA INFORMACIJE SUKLADNO ČLANKU 13., 14. OPĆE UREDBE O ZAŠTITI PODATAKA (GDPR)

Zaštitu Vaših osobnih podataka i podataka o Vašoj tvrtki shvaćamo vrlo ozbiljno i stoga uvijek nastojimo korištenje naših usluga učiniti sigurnim. Obvezni smo postupati u skladu s propisima o zaštiti osobnih podatka. Ova izjava o zaštiti podataka služi za pojašnjenje o tome koje podatke od Vas prikupljamo, u koju svrhu ih koristimo te kako ih štitimo.

Sadržaj

  1. Područje primjene
  2. Koji se podaci prikupljaju i prosljeđuju
  3. Kolačići (cookies) i praćenje
  4. Mjerenje konverzije pomoću piksela Facebooka
  5. Dijeljenje (sharing)
  6. Korištenje podataka
  7. Sigurnost i prosljeđivanje podataka
  8. Prava u svezi sa zaštitom podataka i kontakt


1. Područje primjene

Ova izjava vrijedi za web stranicu http://www.organic.plus. Molimo imajte na umu da ona vrijediti i za druge web stranice Cashback Worlda, kao i za web stranice drugih zemalja, kod kojih vrijede drugačije odredbe o zaštiti podataka.

Odgovorno društvo za zaštitu podataka je

mWS myWorld Solutions AG
Grazbachgasse 87-93
8010 Graz
Austrija
Tel.: +43(0) 316 / 70 77 700
E-mail: service@organic.plus

Odgovorna osoba za zaštitu osobnih podataka je

Peter Oskar Miller
HXS GmbH
Millergasse 3
1060 Beč
data.protecction@myworld.com

Molimo Vas imajte na umu da će u okviru unapređenja naše web stranice u svrhu poboljšanja naših usluga možda biti potrebne dopune ove izjave o zaštiti podataka. U tom slučaju, o tome ćemo Vas unaprijed obavijestiti i po potrebi zatražiti od Vas zasebnu suglasnost.

2. Koji se podaci prikupljaju i prosljeđuju

Osobni podaci i podaci o Vašoj tvrtki koje obrađujemo su svi podaci o Vama kao osobi i Vašem stvarnom stanju, prikupljeni prilikom Vaše narudžbe u online trgovini Organic+ koji se mogu direktno ili indirektno povezati s Vama. To su sljedeći podaci: članski ID broj, puno ime i prezime, telefonski broj(evi), oznaka države i adresa dostave.

3. Kolačići (cookies) i praćenje

Naše web stranice koriste tzv. cookies ("kolačiće"). To su male tekstualne datoteke koje se pohranjuju na Vašem računalu, odakle se mogu ponovno učitati. Svrha "kolačića" je omogućiti Vam pretplatu na naše usluge i personaliziranje našeg web sadržaja za Vas.

Dio naše internetske ponude možete koristiti bez da se registrirate i/ili prijavite. U tom slučaju automatski se pohranjuju određene informacije kako bi se prikupili statistički podaci o korištenju i učinkovitosti naše internetske ponude i naša ponuda prilagodila potrebama naših korisnika. Stoga prikupljamo i obrađujemo podatke o Vašoj IP adresi, vremenu i trajanju Vašeg posjeta, broju posjeta, korištenju obrazaca, postavkama Vaše tražilice, prikazu web stranice i Vašim postavkama za favorite na našoj web stranici. Vrijeme pohrane "kolačića" varira. Uglavnom koristimo "kolačiće" koji se automatski brišu nakon što završite posjetu na našoj web stranici (tzv. "sesijski kolačići"). Bilježimo svaki pristup našoj web stranici i svako preuzimanje neke datoteke na našoj web stranici. Od nas postavljeni kolačići služe isključivo za našu informaciju i mWS myWorld Solutions AG, Grazbachgasse 87-93, 8010 Graz, Austrija, ih obrađuje u svrhu analize prikupljenih podataka.

Nadalje, koristimo JavaScript kako bismo zabilježili Vaše ponašanje kao korisnika naše web stranice u svrhu prilagodbe usluga našim korisnicima. Pri tome utvrđujemo vrstu Vašeg preglednika, lokaciju, vrijeme i trajanje korištenja, URL, naziv i adresu stranice. Vi imate pravo odbiti prikupljanje tih podataka deaktivacijom JavaScripta direktno preko Vašeg internetskog preglednika.

Dodatno koristimo sljedeće alate:

Google Analytics

To je alat za praćenje uspješnosti web stranice pružatelja Google Inc., 1600 Amphittheatre Parkway Mountain View, CA 94043 SAD, u daljnjem tekstu "Google", za pohranu Vaše online aktivnosti na našoj stranici i utvrđivanje koliko korisnika nas posjećuje putem interneta i koji su sadržaji koliko često pregledani. Vrednovanje rezultata je anonimno. Kolačići Google Analytics (gat_UA-102544931-1: Google Analytics Universal Tracking, _ga: Google Analytics Universal Tracking, __gid: Google Analytics Universal Tracking) – uklj. Google Analytics Tool Anonymous IP adresa i podataka – u pravilu prosljeđuju na server Googlea u SAD-u gdje se i pohranjuju. Više informacija možete pronaći na https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=de. Google Analytics nudi na https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de mogućnost da odbijete prikupljanje podataka.

Google AdWords

Ovaj alat koristi se za pohranu posjeta web stranici u svrhu promidžbe (remarketing) u Googleu i u Display Networku. Vaš preglednik pohranjuje kolačiće (Google AdWords Cookie) prilikom Vaše posjete web stranici koji omogućuju da Vas se prepozna kao posjetitelja kada učitate web stranice koje pripadaju mreži Googlea. Na tim stranicama Vam se kao posjetitelju nude oglasi koji se odnose na sadržaj koji ste već prije učitali na nekim drugim web stranicama koje koriste opcije remarketinga pružatelja Google. Možete odbiti prikupljanje podataka kroz Google AdWords na web stranici http://www.google.com/settings/ads.

Google AdWords praćenje konverzija

Time kreiramo statistike konverzije koje mjere učinkovitost naših online reklamnih kampanji. Kolačić za praćenje konverzije (Google Ad Words Cookie) postavlja se kada korisnik klikne na oglas kojeg je postavio Google. Prema odredbama o zaštiti podataka pružatelja Google ne obrađuju se nikakvi osobni podaci i podaci o Vašoj tvrtki. Ako ne želite sudjelovati u praćenju, možete obustaviti korištenje podatka u tu svrhu na način da kolačić za praćenje konverzije pružatelja Google deaktivirate preko postavki za korištenje kolačića u Vašem web pregledniku.

Pored kolačića opisanih kod alata za analizu koriste se i sljedeći kolačići:

Cookie ("kolačić")

Izdavatelj

Svrha / Funkcija

form_key

mWS myWorld Solutions AG

Pohranjuje slučajno generirani ključ koji se koristi za sprečavanje krivotvorenih zahtjeva

mage-cache-sessid

mWS myWorld Solutions AG

Olakšava spremanje sadržaja u pregledniku kako bi se stranice brže učitale

mage-chace-storge

mWS myWorld Solutions AG

Olakšava spremanje sadržaja u pregledniku kako bi se stranice brže učitale

mage-chace-storage-section-invalidation

mWS myWorld Solutions AG

Olakšava spremanje sadržaja u pregledniku kako bi se stranice brže učitale

mage-message

mWS myWorld Solutions AG

Poruke sesija

mage-trasnaltion-file-version

mWS myWorld Solutions AG

Olakšava prijevod sadržaja na druge jezike

mage-translation-storage

mWS myWorld Solutions AG

Olakšava prijevod sadržaja na druge jezike

product_data_storage

mWS myWorld Solutions AG

Podaic o proizvodu
Nedavno uspoređeni proizvodi od strane kupca

recently_compared_products_prevous

mWS myWorld Solutions AG

Prethodno uspoređeni proizvodi od strane kupca

recently_viewed_product

mWS myWorld Solutions AG

Nedavno pregledani proizvodi od strane kupca

recently_viewed_product_previous

mWS myWorld Solutions AG

Prethodno pregledani proizvode od strane kupca

store

mWS myWorld Solutions AG

Prikaz trgovine ili jezik koji odabere kupac


Molimo imajte na umu kako aktualni internetski preglednici prihvaćaju "kolačiće" sukladno standardnim, već zadanim postavkama. Vi možete postavke u Vašem pregledniku postaviti tako da ne dozvoljavaju sve ili samo određene "kolačiće" ili da Vas se traži za odobrenje za prihvaćanje novog "kolačića". Upute za prihvaćanje "kolačića" možete kod većine preglednika pronaći putem opcije "pomoć" u listi izbornika. U tim uputama ćete pronaći i upute za brisanje već prihvaćenih "kolačića".

Molimo imajte na umu da nećete moći koristiti sve funkcije na našoj web stranici ako ne prihvatite sve "kolačiće".

Korištenjem naše web stranice, odnosno ako je potrebno davanjem suglasnosti koju ćemo zasebno od Vas zatražiti, dajete svoj suglasnost za korištenje gore navedenih "kolačića" i alata.

4. Mjerenje konverzije pomoću piksela Facebooka

Uz Vašu suglasnost mi u okviru našeg internetskog nastupa koristimo “Piksel Facebooka” (Facebook cookie za Opt-out identifikaciju) Facebooka Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, SAD (“Facebook”). To je kolačić dakle mala tekstualna datoteka koja se pohranjuje na Vaše računalo i može učitati s Vašeg računala. Pomoću njega mogu se pratiti aktivnosti korisnika nakon što su oni vidjeli ili kliknuli na oglas na Facebooku. Na taj način možemo mjeriti učinkovitost oglasa na Facebooku u svrhu statističkih vrednovanja i istraživanja tržišta. Tako prikupljeni podaci su za nas anonimni, tj. ne mogu se povezati s identitetom korisnika. Međutim, ti se podaci pohranjuju i obrađuju od strane Facebooka, tako da se ti podaci mogu povezati s dotičnim profilom korisnika i Facebook ih može koristiti u vlastite promidžbene svrhe sukladno Izjavi o zaštiti podataka za korištenje Facebooka (https://www.facebook.com/about/privacy/). Vi možete Facebooku i njegovim partnerima omogućiti oglašavanje na Facebooku i izvan Facebooka. U tu svrhu će se pohraniti "kolačić" na Vaše računalo. Korištenjem web stranice ujedno dajete i svoju suglasnost za korištenje piksela za praćenje aktivnosti posjetitelja.

5. Dijeljenje (sharing)

Na web stranici su integrirana polja za dijeljenje na društvenim mrežama Twitter Inc., 795 Folsom St., Suite 600, San Francisco, CA 94107, SAD, Facebook, 1601 South California Avenue, Palo Alto, CA 94304, SAD kao i Pinterest, 808 Brannan Street, San Francisco, CA 94103, SAD i WhatsApp Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, California 94025, SAD. Osim toga integrirano je i polje za dijeljenje putem e-maila. Polja za dijeljenje možete prepoznati po njihovom logotipu.

Sva polja za dijeljenje generirana su sukladno propisima o zaštiti osobnih podataka. Tek kada kliknete na dotično "polje za dijeljenje" na ovoj web stranici (i samo tada), uspostavlja se direktna veza između preglednika i servera operatera dotične društvene mreže. Prema operaterima navedenih društvenih mreža bez klika na dotično polje za dijeljenje ne prikupljaju se nikakvi osobni podaci i podaci o Vašoj tvrtki od strane društvenih mreža ako niste prijavljeni u svoj profil na dotičnoj društvenoj mreži. Samo kod prijavljenih članova se ti podaci, među ostalim i IP adresa, prikupljaju i obrađuju. Ako ne želite da se Vaš posjet na našoj web stranici poveže s Vašim korisničkim računom na društvenim mrežama, molimo odjavite se iz korisničkog računa na dotičnoj društvenoj mreži.

Na ovom mjestu naglašavamo da mi kao ponuđač web stranice nemamo uvid u sadržaj prenesenih podataka, kao i njihovo korištenje od strane društvenih mreža. Više informacija o korištenju podataka od strane društvenih mreža možete pronaći u Izjavi o zaštiti podataka navedenih društvenih mreža.

6. Korištenje podataka

Vaše osobne podatke i podatke o Vašoj tvrtki koristimo u potpunosti u skladu sa zakonskim odredbama. Osobni podaci i podaci o Vašoj tvrtki koje nam dajete na raspolaganje prilikom Vaše kupovine u online trgovini Organic+ prikupljat će se i obrađivati isključivo u okviru ispunjavanja naših ugovornih obaveza prema Vama (Čl. 6. stavka 1. odlomak b GDPR-a). Ako nam navedene podatke ne date na raspolaganje, nije nam moguće sklopiti ugovor s Vama. Uz to koristimo Vaše podatke ako postoji pravna obveza (Čl. 6. stavka 1. odlomak c GDPR-a). Nadalje, Vaše osobne podatke koristimo samo u slučajevima i u opsegu za koji ste nam dali svoju izričitu suglasnost (Čl. 6. stavka 1. odlomak a GDPR-a).

Vaše podatke koristimo za komunikaciju s Vama, potvrdu Vašeg identiteta, obradu Vašeg upita i narudžbe te pružanje naših usluga. Nadalje, koristimo Vaše podatke kako bismo Vam dodijelili kupovne pogodnosti koje Vam pripadaju na temelju Vašeg mogućeg sudjelovanja u Cashback World Programu. Nakon što nam date Vašu izričitu suglasnost, Vaše ćemo podatke koristiti u skladu sa suglasnošću npr. da Vas obavijestimo o ponudama i akcijama. Ovu suglasnost možete opozvati u bilo kojem trenutku čime bilo kakva daljnja obrada podataka u budućnosti postaje nedozvoljena.

Vaše osobne podatke pohranjujemo sve dok postoji poslovni odnos s Vama i izvan toga ukoliko postoje zakonski propisani rokovi za pohranjivanje ili su nam podaci potrebni u okviru službenih postupaka.

7. Sigurnost i prosljeđivanje podataka

Za zaštitu Vaših podatka koristimo kodiranje pri prijenosu podataka (SSL-kodiranje), firewall, programe za zaštitu od hakera i druge sigurnosne mjere prema trenutnom stanju tehnologije. Kod komunikacije putem e-maila može se jamčiti sigurnost podataka pri prijenosu samo prema aktualnom stanju tehnike.

Vaše osobne podatke i podatke o Vašoj tvrtki koristi u pravilu mWS myWorld Solutions AG. kao ugovorni i kao društvo odgovorno za obradu podataka. Vaši se osobni podaci i podaci o Vašoj tvrtki mogu proslijediti / prepustiti drugim pružateljima usluga kao i povezanim društvima grupacije myWorld.

Jamčimo da navedena društva za obradu podataka biramo pažljivo kako bismo osigurali zakonitu i sigurnu obradu podataka. Nadalje, navedena društva za obradu podataka su obvezna koristiti Vaše osobne podatke i podatke o Vašoj tvrtki samo za određene svrhe u skladu s našim dokumentiranim uputama te u skladu s hrvatskim i europskim zakonskim odredbama o zaštiti osobnih podataka. Korištenje podataka od strane društva za obradu podataka u neke druge svrhe je isključeno.

Osim toga, mi možemo Vaše osobne podatke i podatke o Vašoj tvrtki, uz jamstvo pridržavanja određenih zakonskih odredbi o zaštiti podataka, proslijediti unutar grupacije myWorld ukoliko je to neophodno za obradu Vaše narudžbe u online trgovini Organic+. Društva grupacije myWorld su također obvezna koristiti Vaše osobne podatke i podatke o Vašoj tvrtki za određene svrhe te u skladu s austrijskim i europskim zakonskim odredbama o zaštiti osobnih podataka.

Grupacija myWorld je svjetski koncern. Naše poslovne aktivnosti, struktura upravljanja i tehnička infrastruktura prelaze granice države. Stoga možemo Vaše osobne podatke i podatke o Vašoj tvrtki proslijediti i drugim društvima grupacije myWorld u inozemstvu ukoliko je to neophodno evidentiranje Vaših obavljenih kupovina. Prijenos Vaših osobnih podataka i podataka o Vašoj tvrtki u države članice Europskog gospodarskog prostora, u Švicarsku i druge države s odgovarajućom razinom zaštite podataka ne zahtijeva Vaš daljnji pristanak ili službeno odobrenje. Međutim, u slučaju da se Vaši osobni podaci i podaci o Vašoj tvrtki prenose u druge države koje nisu gore navedene, obavijestit ćemo Vas o tome i naravno pridržavati se važećih propisa o zaštiti osobnih podataka, predvidjeti prikladna jamstva i pobrinuti se za provođenje Vaših prava i pravnog lijeka.

Vaše osobne podatke i podatke o Vašoj tvrtki nećemo prosljeđivati drugim osobama osim gore navedenim društvima za obradu podataka i društvima myWorld, jedino ako niste dali svoju suglasnost ili ako postoje zakonske obveze za to.

8. Vaša prava u svezi sa zaštitom podataka i kontakt

Vi imate pravo od nas tražiti informaciju o tome koje Vaše osobne podatke obrađujemo i možete zatražiti njihovo odobrenje ili brisanje ili ograničenje njihove obrade. Nadalje, imate pravo opoziva i pravo na prijenos podataka (tj. imate pravo zatražiti podatke u strukturiranom, važećem i strojno čitljivom obliku).

Ako ste mišljenja da obrada Vaših osobnih podataka krši Opću uredbu o zaštiti podataka, imate pravo podnijeti prigovor kod austrijske službe za zaštitu osobnih podataka (www.dsb.gv.at) ili nadzorne službe u nekoj drugoj državi članici EU-a.

Ako se korištenje Vaših osobnih podataka i podataka o Vašoj tvrtki na ovoj web stranici provodi na temelju Vaše suglasnosti, tu suglasnost možete u bilo kojem trenutku opozvati za ubuduće bez navođenja razloga. Takav opoziv učinit će bilo koje buduće korištenje Vaših podataka nedopustivim. Opoziv se šalje pisanim putem (pismom, putem telefaksa ili e-maila) na sljedeću adresu:

mWS myWorld Solutions AG
Grazbachgasse 87-93
8010 Graz
Austrija
Tel.: +43(0) 316 / 70 77 700
E-mail: service@organic.plus